søndag 10. mai 2020

Ja, som eg sa til nokon i dag - eg var heldig i dag, for eg gjekk ved Granlien, retning frå Haukom. No kler eg meg stort sett i jordfargar og plantefargar, grønt og brunt, i ulike nyansar. Eg får inspirasjon frå Brian Mertins, og har også lese i og bestilt bøker av hans mentorar, Jon Young og Tom Brown Jr. Artig. Så eg har lært noko om å kome nær på dyr. Eg sneik meg inn i skogen, der det er grønt og mose og fuktig og gran. Veldig god stemning der, så å seie.

Eg fann ein dyrestig, og fylgte den. Eg kom heilt nært innpå eit ekorn, og det var nokre duer der. Men så høyrde eg noko som braka og knakk kvistar oppi skogen. Eg stod bak eit tre, heilt stille, og ganske rett, der kom ein elg gåande. Langs stigen eg gjekk på før, som går heilt parallelt med grusvegen. Elgen kom gåande, var berre 10 m unna meg. Men la ikkje merke til meg i det heile teke. Godt, for då skremmer eg ikkje dyra bort, og kan kome attende og sjå etter dyr på nytt. Eg trur denne elgen vart litt skaka av ei skur med hagl som var på veg. Eg fekk ikkje teke bilete av den, kameraet låg pakka ned i sekken, og eg ville nok skremt elgen. Shoot.

Artig å sjå dyr i naturen, og ut og observere og få inntrykk. Godt for kropp og sjel når eg er sliten. Og ganske så gøy også, kvar tur blir eit eventyr, eg ser noko nytt nesten kvar gong. Eg har bestilt ei jegerprøvebok, så vi får sjå om det blir noko av det på sikt. Mest gøy å setje meg inn i det, i fyrste omgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar