mandag 27. april 2020Ja. Det er nok ein komande apokalypse, og verda vil sjå veldig annleis ut om nokre tiår. Vegen vidare må vere - attende til natur, attende til det stadbunde, attende til djup og tradisjonsbunde kultur/religion. Vi skulle ha hatt ein profetisk biskop med miljø, berekraft, kultur, spiritualitet som særleg interesseområde. Ikkje "MDG"-biskop. Meir...heilskapleg, a la Frans' encyclika.

Surviving the Future - A Celebration of the Work of David Fleming ...

4 kommentarer:

 1. Det er Gud som er Universets Herre, ikke vi. Sånn sett, er det Guds natur, ikke vår. Det vil komme en apokalypse, og den kan vi ikke unndra oss, men den handler om rettferd og gjenløsning. Den handler om oppgjør. Den handler samtidig om at det ikke er slutten, for, se - Gud skaper ny himmel og en ny jord...hvor rettferdighet bor. Dette har gitt oss kristne håp i alle år, og det kan vi dvele ved. Gud er Universets herre.

  SvarSlett
 2. Eg deler alt dette, på eitt eller anna vis. Men her i denne posten tenker eg på "turmoil" i nærliggjande tid pga. moderne industriell samfunnsform.

  SvarSlett
 3. Å, ja det er jo noe annet. Det kan sies mye om karantene og avgrensing for smitte, osv. Det finnes observasjoner av hvilken virkning den har på natur, på atmosfære, på sesmologi, og disse observasjonene vil vel bli studert og tolket. En ting jeg registrerte var at planeten Venus virket sterkere og klarere enn jeg kan huske å ha sett den på lenge.

  SvarSlett
 4. Javel, ja. Ja, det er underleg, eg la faktisk merke til det også her om dagen, men tenkte ikkje på samanhengen.

  SvarSlett