mandag 10. februar 2020

Ingefær er kongebra mat. Medisinell urt som styrker immunforsvaret og motarbeider infeksjonar.

Så det er skikkeleg godt å lage ingefær og lime te. Evt. med litt honning og kokosmjølk. Det gjer eg ofte.

Og så har eg masse ingefær i supper og stuingar, det er veldig enkelt, og smakar veldig godt.

Men her om dagen laga eg thai-suppe, og så då prøva eg å kutte ingefær og steike det i lag med lauk, eple, karri, chili. Og stekt ingefær er jammen yummy!! Dvs. ein kan ha det i lag med alt mogleg som ein steiker og wokar.

4 kommentarer:

 1. Det høres ut som en mood-booster...

  SvarSlett
 2. Var innom Kiwi idag og kjøpte litt ingefær-rot, etter en strabasiøs rusletur på glattisen med en villbass i hundebånd. Jeg ser at lydighet er en vakker ting, og at den ansporer til frihet. Poenget med lydighet er å verne, og for den som adlyder, å vise tillit.

  Det paradoksale for meg at Vige-voffen ikke hører på meg når jeg gir kommando med alminnelig og vennlig stemme - han bryr seg ikke. Om jeg høres ut som en brølape i krigsfilmer, med høy, røst og nesten sint tone, da adlyder han...men jeg kan ikke få meg til å gjøre det i all offentlighet. Jeg er ingen naturlig brølape. Hva dette har med ingefær å gjøre, vet jeg ikke, men jeg får kose meg med det i ro og mak. Mood booster.

  Det er rart med klær: jeg fant militære kamuflasjebukser og jakke på loftet. Da ble jeg liksom litt sterkere og tøffere og dro ut med Vige - og jeg hadde bedre kommando. Når jeg nå går i mer pyntete klær...passer det seg ikke å være å prøve seg engang.
  Ja, ja det har jo heller ikke noe med ingefær å gjøre.

  Jeg har i tankene å fortsette konversasjonen vi begynte her på bloggen for mange innlegg siden, om Logos, men jeg må ha litt mer tid på meg. Jeg fant fram en bok jeg leste tidligere, "The Faith", en innføring i Den ortodokse kirkes lære, en slags katekisme. Ja, ja , jeg får komme tilbake til det siden. Det er noe om 'inclusiveness' og ikke 'exclusiveness' jeg tenker på.

  SvarSlett
 3. Hei, ja, takk for at du delar.

  Veldig underleg, det med Vige. Altså, han har jo sitt lynne, og si historie. Men det er noko med hundar - dette vert også drøfta i debatten rundt "Bølle til besteven". Hundar har rovdyret i seg, og treng å ha aggresjon og vilje for å gjere det som ein hund faktisk skal gjere. Dermed treng dei også å bli møtt med autoritet, for å lære lydnad. Naturlegvis mild autoritet, med forutsigbarhet, mykje omsorg etc. Men like fullt autoritet. Hehe, hundar kan også vere ganske "mischievous".

  Ja, logos. He. Ja. Berre å dele, eg får sjå om eg klarer å skrive noko fornuftig om det.

  SvarSlett
 4. Men ingefær er bra. Også slik, trur eg, at vi instinktivt likar det som gjer oss godt, i kroppen, av mat. (Om vi i alle fall klarer å halde oss unna alt av junk food).

  SvarSlett