lørdag 28. september 2019

"Mye av det som jeg har med meg fra Vinje i Telemark, der min far var prest, dukker nok opp når jeg som forfatter skriver saker og ting, sier Geirr Lystrup.
Men jeg har nok vært det noen vil kalle for "rabulist". Jeg har ønsket å ta avstand til det. Av og til har jeg følt kristendom som en klam hånd over ego og mitt frie liv.
Men nå er jeg blitt voksen. Nå kan jeg komme tilbake. Jeg kan banne ved bordtennisbordet, og jeg kan be en stille bønn, sier Lystrup. Og jeg har lov til å gjøre begge deler, for jeg er en fri mann!"

Eg var på konsert med Lystrup i kveld. Tokke Songlag var der, Ågapet også. Eg beit meg merke i: Tango og vals, med gitar, kontrabass og trekkspel. Ein type musikk eg ikkje kjenner mykje til. Men det skapte god stemning, det er gode vibber, så å seie. Positive outlook. Folk dansa i lokalet, dei andre klappa med. Det var god stemning. Tekstane handlar om fortida i Vinje, om bygdesituasjonar, om solidaritet, og mykje ispedd bibelske motiv og språk. Dans er godt. (Vart så glad då eg såg det. Eg har nesten aldri opplevd dans. Det er noko forløysande ved det. Blir rørt innvendig når eg tenker på det som skjedde i lokalet.)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar